Фирма

Предлага: Infinit Sun Телефон: 02/ 962 04 32
е-mail: infinit_sun@market....
ВИЖ Пълната информация за фирмата

Електросауна с три сектора Physioterm

Пресотерапията е терапевтичен метод, широко използван в естетиката и физиотерапията. Процедурата активира пасивната част на кръвообращението (вените и лимфната система), като стимулира резорбцията на течността и дренажа на лимфата към прочистващите органи (черен дроб).

Този метод се препоръчва при третиране на венозни и лимфни отоци от различно естество, при оточен целулит, при промени в кръвообращението, предизвикващи трофични нарушения и други.

По време на процедурата крайниците се поставят в специални маншети, които разполагат с двойна стена и различни въздушни камери. С помощта на компресор, при дозирано налягане се подава въздух към тези камери. Така се осъществява дозиран натиск върху третираните крайници и се осигурява желания терапевтичен ефект на процедурата.

Физиологични ефекти: Подобрява резорбцията на интерстициалната течност и застойните токсини, стимулира венозният и лимфен дренаж към органичните филтри, повишава еластичността и реактивира жизнеността на тъканите. Чрез резорбция на отоците, които блокират и нервните влакна, методът има болкоуспокояващ ефект.

Индикации за провеждане на пресотерапия: Стимулиране на обратния поток (венозен и лимфатичен), лимфатични и венозни едеми, постоперативни едеми, задържане на течности (при "тежки крака"), посттравматични едеми, целулит, затлъстяване, възстановяване след раждане, неврологични заболявания, релаксация и общо възстановяване, след операция в естетичната хирургия и обща детоксификация на организма.