Work & Travel-2005 в САЩ с Евроскул Холидейз

Начало » Образование » Висше образование

Фирма

Предлага: Евроскул Холидейз ООД Телефон: 02/ 981 03 30, 981 22 31
е-mail: esh@einet.bg
ВИЖ Пълната информация за фирмата

Work & Travel-2005 в САЩ с Евроскул Холидейз

Какви възможности предоставя програмата "Work & Travel"? Лятната програма “Work and Travel” в САЩ е предназначена за студенти в колежи и университети, като им дава възможност да се запознаят с американския начин на живот, докато живеят, работят и пътуват в САЩ, в продължение на четири плюс един месеца през лятната си ваканция. Усъвършенстването на знанията по английски език и запознанствата с връстници от цял свят също са аргументи в полза на програмата.

Можете да се включите в програмата, ако:
 • сте български или чуждестранен студент, редовно обучение /18-28г./
 • обичате да пътувате и очаквате повече от живота
 • не се страхувате от работа
 • искате труда ви да е подобаващо възнаграден
 • владеете английски език на добро ниво
 • Изисквания и ограничения:
  Всеки студент трябва да е подписал договора си за лятна работа още преди пристигането в САЩ, да е получил валидна входна виза и да има застраховка за престоя си извън България. Съгласно американското законодателство студентите не могат да заемат определени позиции като: детегледачи, медицински мерсонал, водачи или членове на екипажа на превозни средства, преподаватели и други работни места изискващи определена квалификация и професионален опит.

  Какви са вакантните работни места?
  Най-често студентите биват наети в обслужващата сфера и индустрията. Множество хотели, ресторанти, клубове, заведения за бързо хранене ползват сезонни работници в най-натоварения период. Рибно-преработвателната индустрия в Аляска, също осигурява работни места на повече от 30 000 човека годишно, без да се броят заетите на риболовните кораби.

  Какво представлява работата:
  В договора за работа изчерпателно се посочват задълженията на студента в зависимост от спецификата на работата. Типичното за работната среда в едно рибно-преработвателно предприятие е, че там е влажно, студено и мирише на риба. Повечето преработвателни процедури са на поточна линия, но работата като цяло е механизирана. Повечето работници предпочитат да работят и извънредни часове /над осем часа на ден/, за да получават по-висока заплата. Същевременно онези, които демонстрират усърдие и позитивно отношение към работата ще имат възможност да заемат работни позиции с по-високо заплащане.

  Алкохол и наркотични вещества:
  Американските работодатели следват политика за работна среда без алкохол и наркотични вещества. Тютюнопушенето на обществени места не се толерира и съществува обща забрана за пушене на работното място.

  Заплащане:
  Заплатите варират в зависимост от работодателя и заеманата позиция. Програмата гарантира на студентите поне минималното регламентирано заплащане за САЩ, а извънредния труд се заплаща 1.5 пъти по-високо от базовата заплата, за всеки отработен час над 8 часа на ден или 40 часа на седмица.

  От какво друго ще се нуждаете: Направете две копия от всички ваши документи и единия комплект оставете вкъщи; Носете всички документи с вас, а не ги оставяйте в багажа си, защото на летището няма да имате достъп до него преди паспортната проверка в Имиграционното бюро; Полезни ще ви бъдат също: будилник, тефтерче за записки, резервен чифт очила /ако носите/. Не е желателно да носите скъпи бижута и други ценности.


  Ако имате допълнителни въпроси, моля не се колебайте да потърсите консултантите на “Евроскул холидейз” на телефони 02 / 981 22 31 и 02 / 981 033 0 или на e-mail: esh@einet.bg