Те готвят: майсторът на черпака представя майсторите на шоуто

Начало » Книги и полиграфия » Готварски книги

Те готвят: майсторът на черпака представя майсторите на шоуто

Ако желаете да закупите този продукт online, натиснете тук

"Те готвят - майсторът на черпака представя майсторите на шоуто"

Екипите на две популярни телевизионни предавания се събраха, за да създадат заедно една уникална книга и да я предложат на българската публика.
На страниците на "Те готвят" Иван Звездев представя екипа на “Шоуто на Слави” в неочаквана светлина – като професионалисти в кухнята, вещи в приготвянето на любимите си ястия. Рецептите, които по свой избор представят майсторите на шоуто, разкриват личния почерк и отношението към храната на всеки един от тях. В "Те готвят" ще научите:
- приликите и разликите между готвенето и телевизионното шоу;
- защо Слави Трифонов смята, че баналната шопската салата е направила повече за българския имидж от целия ни парламент накуп;
- каква е връзката между музиката и яденето според Годжи и за какво лобира той на работното си място;
- как Илия Илиев си обяснява факта, че храната на село е по-вкусна и мярката е по-голяма;
- какви предимства вижда Шерифа в здравословното хранене.
Ще се запознаете също с теорията на Гъмзата за влашките сарми, ще разберете с какво е пълен фризерът на Алекс и защо момичетата от балета предпочитат сладките храни.
Всичко това - подправено с много свеж хумор и любопитни предложения.

Събрани от всички краища на страната, рецептите в "Те готвят" превръщат съвместния проект в представителна извадка за кулинарните навици на българина. “Изобщо, ако днес Иван Хаджийски трябваше да напише труд за нашата народопсихология, сигурно щеше да направи готварска книга – нещо като “Оптимистична теория за храната на българите”, обобщава Слави Трифонов.

Освен в приготвянето на традиционни и позабравени рецепти от българската национална кухня, като "Златоградски пататник", "Ихтимански зелник", "Боб чорба по манастирски" и "Хайдушка тарама", майсторите на шоуто са се специализирали и в чуждата кухня с рецепти за "Табуле", "Спагети със скариди и сос "Песто", "Чоу миен", "Талятели с манатарки и самардала", "Английски сладкиш" и т.н.

Те готвят над 100 рецепти и разкриват живота си в повече от 500 професионални фотографии.

„Те готвят“ - това са ентусиазмът, шестмесечният труд и дългогодишният опит на над 80 души.

Те готвят и го правят наистина добре – убедете се сами...